Pokud se vám líbí některý z mých výrobků a rádi by jste jej zakoupili, neváhejte mě kontaktovat prostřednictvím emailu info@karlenka.cz.
Naleznete mě také na facebooku www.facebook.com/karlenkaoriginal.

neděle 29. září 2013

VŮNĚ PODZIMU

S nadcházejícím podzimem se pomalu blíží období které mám velice ráda. S postupně se zkracujícím dnem si ráda při příchodu ze zaměstnání rozsvítím některou ze svých luceren, svícnů, nebo aromalamp, jež jsem hrdou majitelkou :o).
Právě aromalampy se stávají čím dál víc oblíbenými. Jsou nejen krásným doplňkem do vašeho bydlení, ale dokáží váš byt také nádherně provonět. V obchodech je na výběr nespočet vonných olejů a vosků, které vám provoní byt vůní levandule, citrusových plodů a dalšími mnoha vůněmi. Stačí si jen vybrat.



Pro ty z vás, kteří by si rádi aromalampu pořídili, nebo už ji dokonce mají, mám několik typů jak doma vykouzlit nádhernou přírodní vůni, bez použití vonných olejů a vosků.
Nejprve do aromalampy naleji trochu vody, nebo rostlinného oleje - který se tak rychle jako voda neodpařuje a není třeba jej tak často dolévat. 
- Pro milovníky levandule už pak stačí jen přisypat 1 až 2 lžičky sušených levandulových květů a čekat, až se postupným zahříváním začne uvolňovat vůně. Stejně tak jako levandule lze použít prakticky každou sušenou rostlinu, která má vysoký obsah vonný silic.
- Kdo má raději vůni právě upečeného štrůdlu, nebo svařáku, může do aromalampy dát kousek celé skořice, pár hřebíčků, kousek syrového jablka, nebo třeba plátek citrónu, či pomeranče. Fantazii se meze nekladou.
Vybírejte vždy podle nálady a podle toho co vám voní. Příjemná vůně dokáže uvolnit nervové napětí, odbourat stres, pomáhá při bolestech hlavy a navodí u vás doma příjemnou a pohodovou atmosféru.
Mnoho vůní, např. levandule, nebo hřebíček, má kromě jmenovaných blahodárných účinků na lidské tělo a mysl, také tu vlastnost, že výborně odpuzuje hmyz, čož také není k zahození :o).

Tak neváhejte a vyzkoušejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat